Normet – Laitelanseeraus

Taustaa

Normet on nopeasti kasvava ja innovatiivinen teknologiayritys, joka tarjoaa ratkaisuja haastaviin asiakasprosesseihin maanalaisessa kaivos- ja tunnelitoiminnassa. Heidän intohimonaan on tarjota kumppaneilleen ratkaisuja, jotka parantavat heidän prosessiensa turvallisuutta, tuottavuutta ja kannattavuutta. Kumppanit ja asiakkaat sijaitsevat ympäri maailmaa. 

Videolla haluttiin kertoa uudesta Scamec-sarjaan kuuluvasta laitteesta, joka on mekanisoitu rusnauslaite maanalaisiin kaivoksiin ja tunneleihin. Video toimii materiaalina globaalissa lanseerauksessa Normetin kumppaneille ja uusille asiakkaille.

Ratkaisu

Lähdimme suunnittelemaan yhdessä asiakkaan kanssa brändäävää tuotelanseerausvideota, joka vastaisi tuotteen ansaitsemaa laatuvaatimusta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Normetin toimintakenttä ulottuu Australiasta Euroopan ja Afrikan kautta Amerikkaan. Videolla haluttiin kohottaa brändimielikuvaa sekä vahvistaa assosiaatiota innovatiivisuudesta sekä teknologisesta edelläkävijyydestä.

Tuotantotiimille sekä kalustolle kuvausympäristö asetti erityisiä vaatimuksia. Maan alla kuvattaessa sekä tiimin piti olla kompakti ja kokenut, koska laadukasta kuvaa tuli saada tuotettua suhteellisen tiiviissä ajassa haasteellisissa olosuhteissa.

Valosuunnitteluun keskityttiin tässä tuotannossa erityisellä otteella. Videokokonaisuuksien valosuunnittelu määräytyi käytettävän teknologian ja Normetin brändivärien perusteella. Käytimme vahvoja valoja ja varjoja korostaaksemme tuotteiden haluttuja yksityiskohtia. Rikastimme kuvattua kuvaa tyylikkäillä tuotetietografiikoilla, joiden avulla pystyttiin vahvistamaan haluttua tuotteen teknisiä ominaisuuksia.  

Lopputuloksena syntyi visuaalisesti voimakas teknologista lanseerausta tukeva video.

Marjo Koivisto, Senior Manager, Design, Marketing & Market Intelligence:

“Filmbutik tuotti uuden laitteemme julkaisuvideon ja ymmärsi heti alusta lähtien, mikä viesti ja fiilis sillä haluttiin välittää katsojille, ja se näkyi myös lopputuloksessa. Kuvaukset olivat haastavassa kaivosympäristössä noin kilometrin syvyydessä, mutta kuvausryhmä oli hyvin varautunut ja ammattitaitoinen. Videotuotanto sujui mallikkaasti alusta loppuun asti.”