Kurkista kulissien taakse ja tutustu jengiimme osa 1

”Minusta piti tulla isona piilokameranäyttelijä. Jekuttelen kyllä silti aina tilaisuuden tullen edelleen, vaikkei siitä ammattia tullutkaan.

Olen Milla Mäkynen ja Filmbutikissa livetuottajana. Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus. Jokainen live stream ja tuotanto on aina oma uniikki kokonaisuutensa. Nautin myös kovasti livelähetyksen tuomasta jännityksestä ja sen purkautumisesta, kun kamerat sammuu ja kuvaus on purkissa.
 
Asiakkaiden kanssa parasta on tiimityö. Koen jokaisen projektin kohdalla, että mun ”työporukka” vaihtuu ja sulaudutaan yhdeksi jengiksi asiakkaan kanssa. Se on ihan hirvittävän opettavaista ja innostavaa päästä työskentelemään erilaisten ihmisten ja osaajien kanssa. 
 
Töiden ulkopuolella minulle on tärkeätä nautiskella elämästä. Olen elämyshakuinen ja innostun uusista asioista. Varmasti tästä syystä matkustus on minulle ihan elintärkeää.”

”Lapsuuden toiveammattini? Minusta piti tulla isona lentoemäntä, jotta pääsisin reissaamaan ympäri maailmaa.

Olen Sikke Mäkinen ja toimin Filmbutikissa myynnin tehtävissä. Minulle parasta omassa työssäni on se, että jokainen päivä on aidosti erilainen. Tykkään kovasti olla tekemisissä asiakkaiden kanssa ja tarjota heille ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaan bisnestä. Tyytyväinen asiakas on kaikkein paras palkinto työstä.

Vapaa-ajallani liikun pyöräilyn ja uinnin parissa sekä lenkkeilen koiran kanssa.”

“Olen Kimmo Yläkäs ja toimin Filmbutikissa kuvaajana sekä leikkaajana.

Parasta omassa työssä on monipuolisuus, välillä ei aamulla arvaa mistä itsensä päivän aikana löytää. Asiakkaiden kanssa parasta on kun työn aikana yhteistyö johtaa lopputuloksiin jotka ovat parempia kuin lähtökohdat.

Työn ulkopuolella pidän hirrenveistosta ja hirsikorjauksista. Asun satavuotiaassa hirsitalossa joten se jotenkin myös kuuluu asiaan.

Elokuva ala on aina ollut haaveeni joten elän unelmaani!”

“Olen Ida Henriksson ja toimin Filmbutikissa leikkaajana. 

Parasta omassa työssä on vaihteleva työkuva ja projektipainoitteisuus, ei tule koskaan tylsyys vastaan! Myös se että voi jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä omassa työssään sekä tietenkin tuoda esiin omia ideoita, luovuutta ja persoonallisuutta!

On kiinnostavaa tutustua erilaisiin asiakkaisiin, ihmisiin kuin yrityksiin, ja nähdä heidän näkökulmat ja ainutlaatuiset tarpeet, ja näin luoda heille ainutlaatuisen tuotteen!

Intohimoni työn ulkopuolella on musiikki ja musiikin tekeminen. Laulan, kirjoitan ja tuotan omaa musiikkia ja haluan tulevaisuudessa yhdistää videotuotantoa ja musiikin tekemistä ja näin päästä luomaan ja toteuttamaan itseäni toden teolla!

Minusta piti tulla isona näyttelijä tai muusikko. Samalla teemalla olen sittemmin jatkanut, olen nähtävästi vaan päätynyt kameran toiselle puolelle!”

Karikatyrisoitu kuva luova johtaja Daniel Nikanderista jolla on valkoinen kissa olkapäällä

”Hejsan, olen Daniel Nikander ja vedän luovaa tiimiä Filmbutikissa. Isona musta piti tulla Afrikan seikkailija (ja tuleekin vielä joku päivä).

Parasta mun työssä on auttaa asiakasta ymmärtämään hänen oikea tarve ja suunnitella sen pohjalta visuaalinen sekä toimiva konsepti. 

Toimin Filmbutikissa linkkinä kaupallisessa ja taiteellisessa työssä eli ymmärrän asiakkaan kaupallisen tarpeen ja pystyn luoda siihen tarinallisesti kiinnostavan ja visuaalisen kokonaisuuden.

Vapaa-ajalla tasapainottelen nuoralla.”

”Olen Katri dos Santos ja toimin Filmbutikissa tuottajana. Parasta tuottajan työssä on se, että pääsee oikeasti tekemisen makuun eikä taatusti käy aika pitkäksi. Omaa osaamistaan ja kokemustaan saa käyttää todella laajasti – tässä työssä on pelkästään hyötyä vähän kirjavasta sekatyöläistaustasta, jos sattuu sellaisen omaamaan.

Olen tekijä ja toimeen tarttuja, enkä jaksaisi työtä, jossa hierotaan strategioita ja liiketoimintamalleja kuukausi- ja vuositolkulla. Tykkään nopeatempoisesta työympäristöstä, jossa asiakkaalle toimitetaan mitä luvataan – joskus hengästyttävissä aikatauluissa, mutta aina hyvällä fiiliksellä. 

Isona minusta piti tulla toimittaja tai näyttelijä. En ole kovin iso vieläkään, mutta iloinen, etten ainakaan ensiksi mainittuun hommaan päätynyt. Vapaa-ajalla tanssin, kirjoitan, ulkoilen koiran kanssa ja pyörittelen businessideoita. En siksi, että haluaisin olla yrittäjä, vaan siksi, että maailmassa vain on niin paljon asioita, jotka voisi, ja pitäisi tehdä paremmin.” 

“Musta piti tulla isona yli kaksimetrinen, mutta epätyypillisesti jäätiin tavoitteista parisen senttiä vajaaksi. Toisille iso ja toisille vajaa, mutta molemmat on kyl hyviä vaihtoehtoja.”

Olen Petro Pasi ja toimin Filmbutikissa tuottajana. Parasta mun työssä on tietysti itse työ sekä työkaverit ja se, että huomaa asiakkaan tyytyväisyyden projektin päätyttyä. Olen tyytyväinen kun asiakas on tyytyväinen.

Työn ulkopuolella urheilen, matkustan, näen ystäviä sekä nautin erilaisista kulttuurikokemuksista. Teen asiat aina täysillä ja inhoan häviämistä. Toisinaan taas kun on lupa ottaa rennosti, osaan antaa itselleni myös hyvin aikaa.”

“Olen Elias Metsämaa ja toimin Filmbutikissa luovana tuottajana. Parasta työssäni on ehdottomasti jo itse työnimike, joka antaa luvan luovia monipuolisesti erilaisten työtehtävien välillä. On projekteja, joissa pääsee aukaisemaan oman luovan puolen ihan täysin asiakkaan kanssa ja silloin yleensä syntyykin mielenkiintoisin lopputulos ja parhaat fiilikset puolin ja toisin. Usein tästä seuraa myös positiivinen jatkumo yhteistyössä ja tottakai myös tuloksissa. 

Kutkuttavimpia tilanteita on suorat livelähetykset, joissa virhemarginaali on nipistetty tiukimmilleen ja paineet on kasattu hyvin lyhyeen aikaikkunaan. Näissä tilanteissa on usein koko porukan osalta paras ennakkohype ja jälkimeiningit onnistuneen lähetyksen jäljiltä. 

Vapaa-aika ei välttämättä aina eroa työstä juurikaan. Hypistelvät työ(leikki)kalut on edelleen samat, mutta kohde hieman vaihtuu. Miten paljon voi esim lavasteiden rakentaminen erota oman kodin remppailusta?Yksi harrastus on kuitenkin, joka on jäänyt täysin vapaa-ajan puolelle ja se on mäkien laskeminen polkupyörällä. Useimmiten pyrkimyksenä ihan renkaiden päällä mutta välillä toki hyvä kuluttaa suojiakin, ettei tule fiilistä turhasta hankinnasta. 

Isona minusta piti tulla arkkitehti, muotoilija ja rakennusinsinööri. Koen, että nykyisessä työssäni yhdistyy kivasti nuo kaikki toiveet + kaupan päälle saan tekemiseen mukaan aina ripauksen Hollywoodia.”

Mitä pidit tästä jutusta?
  • Täysin samaa mieltä (0)
  • Mielenkiintoista (0)
  • Herätti ajatuksia (0)
  • Ei ihan kolahtanut (0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *