Suomi koomikoiden silmin

Reality 6x43min
Kanava: YLE TV2 ja YLE Areena

Mitä ulkomaalaiset meistä oikeasti ajattelevat?

Yhdysvaltalainen Liza Treyger, Intiasta kotoisin oleva Aditi Mittal, sekä Etelä-Afrikasta Suomeen matkannut Tumi Morake, ovat kukin tunnettuja koomikkoja kotimaissaan.

Nyt he ovat Suomessa selvittämässä, miksi suomalaiset ovat tutkitusti maailman onnellisinta kansaa. 

Suorapuheiset koomikot etsivät vastauksia tähän vierailemalla muun muassa työpaikoilla, kouluissa, julkisissa palveluissa ja tietysti myös Lapin erämaassa. Tämä ainutlaatuinen reality-sarja pureutuu suomalaisuuden ytimeen ennennäkemättömällä tavalla. Maailmanluokan koomikoiden katse on tarkka ja puhe terävää. Matka Suomen halki pitää sisällään toinen toistaan erikoisempia kohtaamisia. Suomalaisten onnellisuutta pohditaan muun muassa presidentti Tarja Halosen, start-up guru Peter Vesterbackan ja tavallisten tehdas- ja satamatyöläisten kanssa. 

Koomikot heittäytyvät pohjolan arkeen itseään säästelemättä. 

Mutta mitä ulkomaalaiset koomikot meistä oikeasti ajattelevat?  Se selviää viimeistään finaalijaksossa, jossa koomikot nousevat lavalle stand-up keikalla New Yorkissa.

Katso YLE Areenasta kaikki jaksot 2.12.2022 alkaen.

Sarjasta mediassa:

YLE: Suomi löi ällikällä Netflix-koomikot, jotka saapuivat etsimään onnellisuuden reseptiä: “Yksi osa saunaa, kaksi osaa lonkeroa ja loput tätä vihreyttä”

IS: Intialainen Aditi, 36, käveli Suomessa vessaan ja hämmästyi näkemästään – kolme tähtikoomikkoa maailmalta kertoo, mitkä asiat suomalaisissa kummastuttavat

IS: Suomeen saapuvat maailman huippukoomikot tekevät häkellyttävän havainnon miesten kahvitauosta