Originals

TV- ja elokuvatuotannot

Filmbutik on myös pitkien sisältöjen tuotantoyhtiö.

Olemme tuottaneet tv-ohjelmia ja dokumenttielokuvia suomalaisille TV-kanaville ja kansainväliseen levitykseen. Tuotantojamme on palkittu mm. Formaatti Finlandia -palkinnolla, useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä Kultainen Venla -ehdokkuuksilla.

Tuotantojen aiheet liikkuvat laajalla sektorilla. Työryhmämme on tavattu mm. moottoriradalla Etelä-Afrikassa, Lontoossa suurlähetystössä, Pariisissa pelimessuilla, Thaimaan luolissa, pesismatsissa Fuengirolassa sekä tietysti myös Tallinnan laivalla.

Suomi koomikoiden silmin

Reality
Kanava: Yle Areena + YLE TV2

Ohjelman ideana on matkata ympäri Suomen tutustuen suomalaiseen kulttuuriin ja suomalaisiin sekä selvittää, miksi suomalaiset ovat tutkitusti maailman onnellisinta kansaa.

Maalla Merellä ja Lautasella

TV-sarja
Kanava: MTV3

Maalla, merellä ja lautasella on MTV3-kanavan ruoka-aiheinen seikkailuohjelma, jossa kilpaillaan ruoanlaiton paremmuudesta ja kekseliäisyydestä kahden tiimin välillä. Kummassakin tiimissä on vakiokokki ja vaihtuva, julkisuudesta tuttu vieras.

Vaalitaisto 2.0

Dokumenttielokuva 58 min
Kanava: Yle Areena YLE TV1

Vaalitaisto 2.0 kertoo Suomen tuoreimman poliittisen puolueen, Liike Nytin syntyvaiheista keväällä 2019. Elokuva kertoo ihmisläheisesti tämän hetken Suomesta ja suomalaisesta demokratiasta.

Virittäjät / Test My Ride

TV-formaatti
Kanava: MTV MAX, Sub, Elisa Viihde, Ignition (Afrikka), DM

Virittäjät on formulatähti Mika Salon ja Tomi Tuomisen juontama auto-ohjelma, jossa autoharrastajat virittävät ja rakentavat autojaan kisatakseen niillä entistä F1-kuljettaja Mika Saloa vastaan.

Swing Game

Dokumentti
Kanava: YLE, ARTE

Swing Game kertoo elokuvantekijöistä, jotka lähtevät tekemään dokumenttia digitaalisesta peliteollisuudesta, ja päätyvätkin itse perustamaan pelifirman.

Dokumenttielokuva kertoo yrittäjyydestä ja pelialasta Suomessa sekä maailmalla. Swing Gamessa seurataan läheltä, millaista on perustaa pelifirma ja pyrkiä valloittamaan pelimaailma ilman aiempaa kokemusta alalta.

Sukeltaja

Dokumenttielokuva
Kanava: YLE TV1, YLE Areena

Sukeltaja on dokumenttielokuva Mikko Paasista, joka pelasti sukeltajatovereineen 13 thaimaalaista nuorta jäätyään vangeiksi luolaan. Paasista tuli kesällä 2018 muutamassa päivässä maailmankuulu sankari sekä Thaimaan kuninkaan palkitsema ritari.

Sannikan Supervuori

Dokumentti & sarja
Kanava: YLE TV2, YLE Areena

Sannikan Supervuoro kertoo perheenäiti Sannika Michelssonista, joka päättää 40-vuotiaana toteuttaa teininä tehdyn lupauksen itselleen.