Hyria – Ammattia etsimässä reality video

Kesällä 2023 Hyria Koulutuspalvelut Oy otti rohkean askeleen reality-henkisen videosisällön suuntaan, lanseeraten ainutlaatuisen projektin, joka oli suunnattu yläkoulujen opinto-ohjauksen tueksi. Lähtökohtana oli tarjota 8. luokan oppilaille monipuolinen ja houkutteleva kuva ammatillisesta koulutuksesta ja ammattiin opiskelusta, samalla esitellen Hyrian oppimisympäristöä modernissa ja kiinnostavassa valossa. Videon pääviestin ytimessä oli pyrkimys ei ainoastaan informoida vaan myös viihdyttää ja innostaa nuoria katsojia. Videon päätähdeksi saatiin Tubetähti Soikkuu.

Projektin toteutus oli tiivistä yhteistyötä Hyrian ja Filmbutikin tuotantotiimin välillä. Hyria toi pöytään syvällisen asiantuntemuksensa ja vision videon asiasisällöstä, kun taas tuotantoyhtiö vastasi konseptin hienosäädöstä ja vastasi videon teknisestä toteutuksesta. Hyria osallistui aktiivisesti käsikirjoitusvaiheeseen, varmistaen, että ohjelman sisältö vastasi heidän tavoitteitaan ja arvojaan. Toisaalta, Filmbutikin ammattitaito ja kokemus pitkistä videosisällöistä mahdollistivat sen, että video välittää viestinsä selkeästi, ammattimaisesti, viihteellisyyttä unohtamatta. 

Video yhdistää onnistuneesti informatiivisen sisällön ja viihteen, luoden katsojilleen sekä opettavaisen että mukaansatempaavan kokemuksen. Tämä lähestymistapa oli erityisen merkityksellinen nykypäivän digitaalisesti orientoituneille nuorille, jotka arvostavat visuaalisesti stimuloivaa ja interaktiivista sisältöä.

Pitkän yli 36 minuuttisen videon lisäksi tuotettiin lyhyempi versio sosiaalisen median kanavia varten, mikä laajensi Hyrian tavoittamaa yleisöä ja loi lisää kiinnostusta ammatillista koulutusta kohtaan. Hyrian rohkea asenne, Filmbutikin ammattitaito sekä päätähti Soikun vankka kokemus takasivat kiinnostavan ja onnistuneen lopputuloksen.