Resand – Brändivideo

Brändiuudistusta tukeva video Resand Oy:lle

Maapallolta valimolaatuinen hiekka on loppumassa, ja siihen Resand haluaa tuoda osaltaan ratkaisun. Resand on hieno suomalainen innovaatio ja omalta osaltaan muttamassa valimoalaa ympäristön kannalta kestävämmäksi. Suomesta kotoisin oleva Resand on innovoinut prosessin, jolla valimohiekka voidaan käsittelyn kautta uudelleen käyttää valimolla. Tätä ainutlaatuista innovaatiota lähdimme kuvaamaan Resand Oy:lle. Oli hienoa päästä osalliseksi tarinallistamaan Resandin bränditarinaa ja osaltaan rakentamaan brändiuudistusta.

Resandin tarina alkaa pitkästä historiasta ja syvästä hiekan ymmärtämisestä. Videokonseptin suunnitteli Hasan & Partners. Konseptissa haluttiin antaa väitteelle mahdollisimman vankka pohja, siksi videossa kuvataan haastatellen asiantuntijoita alalta. Videon tyyli on dokumentaristinen, aito ja hieman rosoinen. 

Videolla lähestytään ongelmaa asiantuntijoiden kautta ja kerrotaan kuinka Resand voi olla osana sen ratkaisua. Haastattelut kuvitettiin jo olemassa olevalla materiaaleilla sekä b-roll materiaalilla. Henkilöhaastattelut kuvattiin dokumentaristisella tyylillä, ei liian mainosmaisesti.

“Video tehtiin intensiivisellä aikataululla, mutta laadusta tinkimättä. Onnistumisen kannalta keskeistä oli hyvin tehty taustatyö ja joustava tuotanto. Valitsimme dokumentaristisen tyylin, joka antoi tilaa elää hetkessä ja mukautua vaihtuviin olosuhteisiin,” kertoo videotuotannon ohjaaja Juuso Paloniemi.

Videon kuvaukset järjestettiin ulkomailla Saksan Freiburgissa ja Espanjan Bilbaossa. Halusimme tuoda vaihtelevuutta kuvausympäristöihin ja heijastaa kuvattavien henkilöiden persoonallisuutta, joten kuvasimme toimiston lisäksi ulkona erilaisissa maisemissa. Yhdenmukaisen kerronnan saavuttamiseksi käytimme taustamusiikkia, joka loi tunnelmaa ja tuki videon leikkauksen rytmiä. Äänisuunnittelulla tehostimme leikkausta ja teimme videosta dynaamisen sekä eteenpäin vievän. 

Video sai ensi-iltansa alan suurimmilla messuilla Saksassa mutta on monikäyttöinen, kun halutaan taustoittaa Resandiä ja kertoa bränditarina visuaalisesti ja houkuttelevasti. Lopputulos on aito tarina ja se pysäyttää kuuntelemaan Resandin taustalla olevasta maailman laajuisesta ilmiöstä ja siihen tarjottavasta ratkaisusta.

Filmin teko oli mielenkiintoinen ja mukava projekti. Kaikki sujui jouhevasti ja hyvin.
Lopputulos on loistava ja ylitti odotukset.”

Kalle Härkki
CEO, Resand