MIELI ry – 7. luokkalaiset

MIELI ry – 7. luokkalaiset

Saimme tehtäväksemme toteuttaa MIELI ry:lle ja heidän kohderyhmälleen videosarjan, joka auttaisi siirtymässä alakoulusta yläkouluun. Videoiden tuli avata sitä, millaista yläkoulussa on ja miten kaikki muuttuu seiskaluokan alkaessa. Videoilla yläkoulun oppilaat kertovat täsmävinkkejä uusille seiskaluokkalaisille. Uusista jutuista, mihin on kuitenkin helppo tottua. Siitä miten kaikki menee ihan hyvin ja on aikaa oppia uutta.

“Halusimme tehdä videosarjan helpottamaan seiskaluokkalaisten yläkoulun aloitusta. Projektia toteutettiin yhdessä nuorten kanssa.  Heti alusta lähtien löytyi yhteinen ymmärrys, millä fiiliksellä ja viestillä videot haluttiin toteuttaa. Filmbutikin asiantuntemus ja kannustus auttoi nuoria työskentelyssä ja yhteistyö eteni saumattomasti. Kuvauspäivänä kaikki oli sujuvaa ja tunnelma oli rento, ja se näkyy lopputuloksessa. Nuorten ääni näkyy ja kuuluu videoissa upeasti.”

Saija Viljakainen, Mieli ry

Videoiden sekä koko tuotantoprosessin vahva lähtökohta oli osallistaa nuoria ja tuoda heidän omat ajatukset kuuluviin. Mieli ry:n edustaja Saija Viljakainen ja nuoret olivat tehneet jo pitkään yhteistyötä kouluvuoden aikana. Tapaamisissa he olivat yhdessä muun muassa suunnitelleet videoille teemat. 

“Toteutimme yhden kuvauspäivän aikana viiden videon sarjan. Kuvauspäivä oli tiukka, mutta sujui hyvin motivoituneiden ja heittäytyvien oppilaiden kanssa. Asiakas oli tehnyt mielettömän hyvän pohjatyön videolla esiintyvien nuorten kanssa.”

Juuso Paloniemi, ohjaaja, Filmbutik

Videoiden oli tarkoitus edustaa vahvasti nuorten omaa sanomaa. Järjestimme yhdessä nuorten kanssa työpajan, jonka aikana muokkasimme yhdessä ideat videoiden käsikirjoituksiksi ja valitsimme videoille eri tyylit. 

“Oli mahtavaa työskennellä sanavalmiiden ja fiksujen nuorten kanssa. He kokivat aiheen tärkeiksi ja toivat videoihin omakohtaisia kokemuksia. Oli hienoa seurata nuorten ehdotonta keskustelua ja saada myös videoille mukaan aitoja hetkiä.”

Juuso Paloniemi, ohjaaja, Filmbutik

Yhteistyötä Mieli ry:n kanssa olemme tehneet laajemminkin. On upeaa olla mukana tärkeiden teemojen parissa ja saada visuaalisen viestinnän keinoilla autettua asiakasta saamaan halutut viestit läpi.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. MIELI ry puolustaa kaikkien oikeutta hyvään mielenterveyteen. MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö, joka on auttanut suomalaisia elämän kriiseissä jo yli 120 vuotta. Järjestö toimii valtakunnallisesti 54 paikallisen jäsenjärjestön voimin. Toiminnassa on mukana lähes 150 ammattilaista ja yli 3000 vapaaehtoista.